fbpx

Bietjesrisotto wordt mooi knalrood al je wat gepureerde biet erdoor doet. En de licht bittere wortelloofpesto zorgt voor een mooi smaakcontrast.

5.0/5 rating 1 vote

Bietjesrisotto met wortelloofpesto

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 4
  • Moeilijkheidsgraad: medium
  • Gang: Familiediner
Bietjesrisotto met wortelloofpesto

Ingrediënten:

  • 300 gr risottorijst (carnaroli, arborio of vialone nano)
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 300 gr. gare rode bietjes
  • 200 ml droge witte wijn of vermout
  • 50 gr. versgeraspte parmezaan
  • 40 gr. boter
  • 1/2 sinaasappel (alleen rasp)
  • zout & peper uit de molen
  • 4 el wortelloofpesto

Ingrediënten Overig:

  • Loof van 1 bos bospeentjes (niet de taaie, dikke stelen)
  • 30 gram parmezaan of oude kaas
  • 30 gram geroosterde blanke amandelen
  • 1 knoflook teen
  • ongeveer 100 ml olijfolie extra vergine
  • zout & peper

Bereiden

Snipper de ui en knoflook. Smelt de helft van de boter in een pan met een dikke bodem. Fruit de ui en knoflook zachtjes 5 min zonder te kleuren. Verhit alvast de bouillon in een steelpan Pureer 1 biet met de staafmixer en doe bij de bouillon. Snij de rest in kleine blokjes. Voeg de rijst toe aan de ui, schep op hoog vuur 2 minuten om. Giet de wijn/vermout erbij en laat uitbruisen. Giet nu in één keer de (intussen paarsrode) hete bouillon erbij, zet het vuur halfhoog en de kookwekker op 13 minuten. Roer na een tijd flink en check de gaarheid en de mate van vochtopname. Sommige rijst heeft 15 min nodig, andere wel 20. Is de rijst nog hard, maar het vocht bijna

Deel dit recept

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast