fbpx
Deze heerlijke winterse stamppot met boerenkool wordt op smaak gemaakt door geitenkaas.
5.0/5 rating 1 vote

Boerenkool stamppot met geitenkaas

  • Bereidingstijd: 25 min
  • Porties: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Gang: Diner
Boerenkool stamppot met geitenkaas

Ingrediënten:

  • 3 zoete aardappelen
  • 8 handjes boerenkool
  • 75 gram geitenkaas
  • 3 eetl pijnboompitten

Bereiden

Schil de zoete aardappelen en hak deze in kleine blokjes. Kook de zoete aardappelen totdat je ze goed door kan prikken. Giet ze af en zet ze apart met de deksel op de pan. Doe vervolgens de boerenkool in een pan met een laagje water en wat zout en kook dit zo'n 20 min. Zet ondertussen een droge koekenpan op het vuur en bak de pijnboompitjes even kort aan, tot ze mooi goudbruin kleuren. Voeg ondertussen de boerenkool en de aardappelen samen. En stamp met een stamper, het geheel tot een mooie stamppot. Voeg zout en versgemalen peper toe, en stamp nog even tot het goed vermengd is. Serveer de boerenkool met een paar stukjes zachte geitenkaas (dit smelt zachtjes en kun je er dan doorheen roeren) en strooi de pijnboompitjes er overheen. Eet smakelijk!

Deel dit recept

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast