fbpx

Het witte goud is er weer! Asperges. Wat kan ik mij daar altijd op verheugen. Normaal maakt ik ze standaard met aardappel, ham, ei en natuurlijk asperge saus uit een pakje. Maar nu ik deze heerlijke variatie heb gegeten ben ik helemaal om.

Dit recept komt dan ook uit het NewFigure recepten boek!

2.0/5 rating 1 vote

Volkoren pasta met asperges en Parmaham

Volkoren pasta met asperges en Parmaham

Ingredi├źnten:

  • 150 gram Parmaham
  • 1,5 kg asperges
  • 2 sjalotjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 ml kookroom light
  • verse bieslook
  • 400 gram gekookte volkoren pasta
  • PAM spray

Bereiden

  • Snijd de sjalotjes klein en fruit ze even in een steelpannentje met PAM Spray.
  • Doe hier de witte wijn bij en laat dit inkoken tot circa 50 ml.
  • Maak de asperges schoon met een dunschiller en kook ze beetgaar.
  • Scheur de Parmaham in kleine stukjes.
  • Doe de kookroom bij de wijn en de sjalotjes.
  • Snijd 1/3 van de gekookte asperges in kleinere stukjes en doe deze bij de saus.
  • Maak de saus op smaak met peper, zout en de verse bieslook.
  • Kook de pasta gaar en verdeel over 4 borden.
  • Verdeel hier de overige asperges over, schenk de saus over de pasta met asperges en garneer met stukjes Parmaham en doe er eventueel nog wat bieslook over.
Tip: Je kunt eventueel de Parmaham ook 10 min op bakpapier, 200 graden in de oven doen. Zo worden ze lekker krokant en kun je ze lekker breken over je pasta. Eet smakelijk.

Deel dit recept

  • White Wine

Dieet

NewFigure

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast