fbpx
De vetzuren in vis (omega 3-vetzuren) beschermen tegen hart- en vaatziekten. Het advies is daarom om 1 keer per week vis te eten. Vooral vette vis denk aan zalm. Dit is een heerlijke pangafilet met een citroen munt korst.
5.0/5 rating 1 vote

Pangasiusfilet met citroen, peterselie, munt topping

  • Bereidingstijd: 20 min. bereiden, 1 uur wachten
  • Porties: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • kcal: 190 kcal per persoon
  • Gang: Hoofdgerecht
Pangasiusfilet met citroen, peterselie, munt topping

Ingredi├źnten:

  • 1 citroen
  • 4 stukken pangasiusfilet (van ca. 125 gr.)
  • 3 el Platte Peterselie (fijngehakt)
  • 1 el verse munt (fijngehakt)
  • 4 el Olijfolie
  • 1 Courgette
  • 1 Gele Paprika
  • 250 gr. Cherrytomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm Gember
  • 2 theelepels Italiaanse Kruiden

Bereiden

Bereiden
  1. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Wrijf de visfilets in met een klein beetje citroensap. Leg ze 1 uur in de koelkast, zodat de filets lekker stevig worden.
  2. Snijd de courgette en paprika in kleine stukjes en meng ze in een schaal met een eetlepel olijfolie, geraspte gember, geperste knoflook, de Italiaanse kruiden en een beetje peper naar smaak en laat zet deze naast de filets in de koelkast.
  3. Meng in een kommetje de geraspte citroenschil met de peterselie, munt en een klein beetje van het citroensap. Bewaar dit tot gebruik in de koelkast.
  4. Zet de oven aan op 200 graden, wok of grill de gemarineerde groentes even tot het beetgaar is en gooi het dan in een ovenschaal met de cherrytomaatjes erover heen
  5. Bestrooi nu de pangasiusfilets met zout en bestrijk ze met 1 eetlepel olie. Verhit de koekenpan en bak de filets op middelhoog vuur aan elke kant ca. 3 minuten.
  6. Schep de filets elk op een warm bord en schep de citroen-munttopping erop. Druppel de rest van de olie over de vis.
  7. Haal de groentes uit de oven en schep deze op uw bord naast de gebakken pangasiusfilets.

Lekker met een kopje zilvervliesrijst of een klein beetje zelfgemaakte aardappelpuree.

Deel dit recept

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast