fbpx
Een poké bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii en spreek je uit als po-kay. Dit gerecht wordt door de vissers gegeten en is de manier om de restjes vis op te maken. De traditionele poké bowl bestaat uit blokjes vis, meestal is dit verse tonijn, gemarineerd in sojasaus, sesamolie en bosuitjes. Ik maak hem in dit recept met zalm.

De kids zijn er echt dol op! Let wel op dit recept is met een rode peper. Die kan je natuurlijk weg laten.
4.7/5 Waardering (3 beoordelingen)

Pokébowl

  • Bereidingstijd: 25 min en een uur wachten
  • Porties: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • kcal: 680 per persoon
  • Gang: Familiediner
  • Dieet: Diner
Pokébowl

Ingrediënten:

  • 250 gram bruine basmatirijst
  • 120 ml rijstazijn
  • 300 gram zalmfilet
  • 1/2 rode peper
  • 2 el soja saus
  • 1 el sesamolie
  • 1 komkommer
  • 200 gram verse bospeen
  • 3 bosuien
  • 2 eetrijpe avocado's
  • bakje sojabonen
  • 2 tl zwart sesamzaad

Bereiden

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer 2/3e van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst in 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
  2. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd het steeltje van de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Meng samen met de sojasaus en olie door de zalm. Zet de zalm afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  3. Schaaf de komkommer en de bospeen met een kaasschaaf of dunschiller in lange repen. Besprenkel met de rest van de rijstazijn. Snijd de bosui in schuine ringetjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.
  4. Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel de komkommer linten, wortellinten, zalmblokjes, bosui, sojabonen en avocado over de kommen. Bestrooi de zalm met het sesamzaad.

Wil je variëren met de poké bowl? Vervang de zalm dan eens door tonijnfilet. Ook lekker als extra ingrediënten: sushigember en zeewiersalade (wakame).

Deel dit recept

Dieet

Diner

Reacties (2)

  • Matthijs Timmermans

    Matthijs Timmermans

    • 10 maart 2019 op 20:27
    • #

    Erg lekker recept

    antwoord

  • Melissa de Wilde

    Melissa de Wilde

    • 15 maart 2019 op 08:51
    • #

    Heb dit recept gemaakt. Het geeft je een verzadigd gevoel en is ook nog eens heel erg lekker!

    antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast