fbpx
Dat dit paste in mijn gezonde levenstijl en toch kunnen afvallen kon ik maar slecht geloven. En toch heb ik dit soort gerechten heeeeel vaak gegeten. Dit recept komt van Mathijs Vrieze "Het gezonde lifestyle dieet"
4.0/5 rating 1 vote

Risotto met garnalen en spek

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 4
  • Moeilijkheidsgraad: medium
  • kcal: 503
  • Gang: Familiediner
Risotto met garnalen en spek

Ingredi├źnten:

  • 300 gram risottorijst
  • 900 ml groentebouillon (zoutarm)
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 plakjes spek (dungesneden)
  • 300 gram Noorse garnaaltjes
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 bosui
  • verse basilicum
  • 2 eetl pijnboompitjes
  • 1 kropsla
  • 1 komkommer

Bereiden

Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de knoflook. Voeg dan de risottorijst toe en bak enkele minuten mee zodat alle korrels glazig zijn. De bouillon beetje bij beetje op middelmatig vuur toevoegen. Zodra de eerste soeplepel met bouillon is verdampt, doe je de volgende erbij. Blijf de risotto roeren. Als alle bouillon op is, proef je de gaarheid van de risotto. Het mag nog een beetje een bite hebben, dus beetgaar is perfect. De plakjes spek krokant bakken in de oven op een bakplaat met bakpapier. Dit doe je op 140 graden 15 min lang. Zo smelt het vet eruit en wordt het spek krokant. Tot slot verwarm je de tomaatjes en de gesneden bosui kort mee. De garnaaltjes rooster je kort in een koekenpan in een drup olijfolie. De risotto garneer je royaal met basilicum blaadjes, de gebakken garnaaltjes, geroosterde pijnboompitjes en tot slot het stukje spek. Serveer met een salade van komkommer en kropsla.

Deel dit recept

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast