fbpx

Bonen zijn heel geschikt als vleesvervangers maar zijn ook erg lekker samen mét vlees. Als je de NewFigure methode volgt bij mij dan kan je de bonen vervangen met zilvervliesrijst.

4.5/5 Waardering (2 beoordelingen)

Venkelballetjes en Spinazie

  • Bereidingstijd: 20 minuten bereiden en 15 minuten in de pan
  • Porties: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Dieet: NewFigure
Venkelballetjes en Spinazie

Ingrediënten:

  • 350 gram mager rundergehakt
  • 1 grote ui
  • 1 grote hand platte peterselie
  • 2 knoflooktenen
  • 1 afgestreken el venkelzaad
  • 1 volle tl pimentón (gerookt paprikapoeder)
  • 1 klein ei
  • 1 verkruimeld volkoren beschuitje
  • 1 tl zout
  • snuf chilivlokken (molentje)
  • peper uit molen
  • 2 blikken witte bonen (à netto: 250 gram)
  • 180 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 2 blikken tomatenblokjes (800 gram)
  • 300 gram panklare jonge spinazie
  • 1 handje platte peterselie
  • olijfolie

Bereiden

    Voor de NewFigure methode vervang dan de bonen voor 180 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze van de verpakking
  • Gehaktballetjes: Hak de ui, knoflook en peterselie fijn en meng samen met de overige bal-ingrediënten door elkaar. Kneed altijd goed met de hand zodat de ballen niet uit elkaar vallen
  • Rol er ongeveer 16 kleine balletjes van. Verhit een scheut olijfolie in een grote braadpan of hapjespan en bak ze op hoog vuur in 2-3 minuten rondom bruin.
  • Spoel de bonen af onder de kraan en laat uitlekken. Doe samen met de tomatenblokjes (gekookte zilvervliesrijst) in de zelfde pan. Voeg gehakte peterselie, zout en peper toe.
  • Laat met het deksel schuin op de pan 15 minuten sudderen. Schep halverwege voorzichtig een keertje om.
  • Zet het vuur hoog en schep de spinazie hand voor hand door de hete pan. Het lijkt veel, maar het slinkt razend snel.

Deel dit recept

Dieet

NewFigure

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast